Dán darált hús hozzávalók:

500 g darált sertéscomb

3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa

1 teáskanál só

0,25 teáskanál bors

20 g vaj vagy margarin

Dán darált hús elkészítése:

Formázz a darált húsból 4 egyenlő pogácsát úgy, hogy vastagságuk legyen kb. 1,5 cm. Forgasd meg őket sóval és borssal kevert lisztben. Pirítsd meg forró olajban mindkét oldalukat, majd süsd még 3-4 percig lassú tűzön.

Népszerű a recept sajtos és zöldhagymás változata is. Ebben az esetben a darált húst keverd össze 75 g reszelt sajttal és egy csokor apróra vágott zöldhagymával. Formázz 6-8 pogácsát és süsd 2-3 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc