Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél hozzávalók:
4 személyre:
1 nagy fej káposzta
2-3 evőkanálnyi vaj
1-2 evőkanálnyi cukorszirup
Töltelék
0,5 dl fényezett rizs
2 dl húsalaplé
30 dkg darált hús
apróra vágott káposzta
1 dl tejszín
1 tojás
só
fehérbors
Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél elkészítése:
A rizst a húsalaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük.
A nagyobb leveleket félretesszük a töltéshez. A vastag részeket levágjuk, a kis leveleket apróra vágjuk a töltelékhez.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A káposzta főzővizével szükség szerint hígítjuk a tölteléket. A levelekre kanállal rászedjük a tölteléket, kis tekercseket formázunk, amelyeket tojásfehérjével rögzítünk.
Kicsi, lapos tekercseket kell kapnunk. A tekercseket serpenyőben vajon megsütjük, majd sütőedénybe helyezzük.
Cukorsziruppal meglocsoljuk és 175 fokon kb. másfél órát sütjük.
Egyszer megfordítjuk a tekercseket és szükség esetén főzővizet öntünk alájuk.
Tálalásnál tejszínnel díszítjük.
0 hozzászólás