Darált keksz hozzávalók:

1 kg liszt

1 csésze zsír

1/2 sütőpor

3 db tojás

1 csésze cukor

2 dl tejföl

Ízesítők

vaniliacukor

kakaó

citromhéj

kókuszreszelék

Darált keksz elkészítése:

A hozzávalókat jól összekeverjük, majd a tésztát kettéválasszuk. Többféleképpen ízesíthető. Lehet a felébe vaniliacukrot, reszelt citromhéjat, a másik felébe kakaót, esetleg kb. 10 dkg kókuszreszeléket tenni. A húsdarálóra felrakjuk a darált kekszhez szükséges formát, és ledaráljuk a tésztát.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kb. 10 cm-es darabokat rakunk a tepsibe a ledarált tésztából. 15-20 perc alatt megsütjük.

A barna és világos kekszeket fele-fele arányban rakjuk tepsibe, mert a világoson látszik hogy mikor sült meg, a barna esetében pedig nehezebb eldönteni, hogy megsült-e. Finom, sokáig elálló sütemény.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc