Darált sertéshúsos szuflé hozzávalók:
600g sertéscomb
fél vekni
1 csésze tej
1 evőkanál liszt
1 hagyma
2 evőkanál olaj
1 csésze csontleves
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál szezámmag
1 evőkanál vaj
só
bors
kapor
szegfűbors
Darált sertéshúsos szuflé elkészítése:
Tisztítsd meg a húst, darabold fel és daráld le. Áztasd langyos tejbe a vekni szeleteket, csorgasd le, aprózd fel, majd keverd össze jól a darált sertéshússal.
Tisztítsd meg a hagymát, vágd vékony szeletekre és párold meg olajban, egy serpenyőben. Ha a hagyma üvegessé vált, add hozzá a darált húst. Mikor megpirult, hintsd meg liszttel, majd öntsd hozzá a csontlevest. Ízesítsd sóval, borssal valamint szezámmaggal, és hagyd párolódni még egy kicsit.
Végül fűszerezd szegfűborssal és apróra vágott kaporral.
Vajazz ki egy jénait, és tedd bele a húst, a tetejére szórj vaj darabokat. A sütőből akkor vedd ki, mikor a hús teljesen felszívta a vajat.
Szolgáld fel forrón, különböző szószokkal.
0 hozzászólás