Datolyás puding hozzávalók:

500 g datolya

100 g rum

200 g mazsola

250 g piskóta

100 g cukor

Krém

2 tojás

2 tojássárgája

250 g dió

200 g cukor

100 g vaj

200 ml tejföl

200 ml tej

Datolyás puding elkészítése:

A datolyát kimagozzuk, néhány órát rumban áztatjuk, majd szitán átpréseljük. Kibélelünk egy formát piskótával. Beleteszünk egy réteg datolya pürét, egy réteg mazsolát, egy réteg piskótát, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak.

Krémet készítünk, a darált diót elkeverjük tojással, tojássárgájával, cukorral, vajjal, tejjel, habbá vert tojásfehérjével és a tejföllel.

Az így kapott krémet a gyümölcsre öntjük, vízfürdőben 60 percet főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc