Datolyás puding hozzávalók:
500 g datolya
100 g rum
200 g mazsola
250 g piskóta
100 g cukor
Krém
2 tojás
2 tojássárgája
250 g dió
200 g cukor
100 g vaj
200 ml tejföl
200 ml tej
Datolyás puding elkészítése:
A datolyát kimagozzuk, néhány órát rumban áztatjuk, majd szitán átpréseljük. Kibélelünk egy formát piskótával. Beleteszünk egy réteg datolya pürét, egy réteg mazsolát, egy réteg piskótát, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak.
Krémet készítünk, a darált diót elkeverjük tojással, tojássárgájával, cukorral, vajjal, tejjel, habbá vert tojásfehérjével és a tejföllel.
Az így kapott krémet a gyümölcsre öntjük, vízfürdőben 60 percet főzzük.
0 hozzászólás