Datolyával töltött aprósütemény hozzávalók:
4 csésze liszt
1 csésze olvasztott vaj
1 csésze olaj
1 evőkanál porcukor
1 csésze narancsfa virág víz
víz
méz
1 maroknyi pörkölt szezámmag
Töltelék
1 kg kimagvalt datolya
3 evőkanál narancsfa virág víz
1 kiskanál fahéj
Datolyával töltött aprósütemény elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a vajat, olajat, cukrot, jól összekavarjuk, hozzáadjuk a narancsfa virág vizét, majd tovább gyúrjuk. Gyúrás közben adhatunk hozzá néha egy kis vizet. Félretesszük a tésztát pihenni. Pépesítjük a datolyát és a töltelékhez a hozzávalókat. A tésztát 2 mm vastagságúra nyútjuk, azután téglalapokat vágunk belőle. A téglalapokon elkenjük a pépes datolyát, majd hosszában a két szélét egymásra hajtjuk, azután az egyik szélébe 5-6 db 1 cm-es csíkot vágunk, feltekerjük és az alját (amelyik részén nem vágtunk csíkokat) átszúrjuk egy fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon szét. Így egy virág formát kapunk, aminek kicsit lehajtjuk a széleit, majd betesszük 175 fokos sütőbe és 25 percig sütjük. Mikor a sütemény megsült, megkenjük mézzel és megszórjuk szezámmaggal.
A datolyával töltött aprósütemény receptet Cristina ajánlotta.
0 hozzászólás