Datolyával töltött aprósütemény hozzávalók:

4 csésze liszt

1 csésze olvasztott vaj

1 csésze olaj

1 evőkanál porcukor

1 csésze narancsfa virág víz

víz

méz

1 maroknyi pörkölt szezámmag

Töltelék

1 kg kimagvalt datolya

3 evőkanál narancsfa virág víz

1 kiskanál fahéj

Datolyával töltött aprósütemény elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a vajat, olajat, cukrot, jól összekavarjuk, hozzáadjuk a narancsfa virág vizét, majd tovább gyúrjuk. Gyúrás közben adhatunk hozzá néha egy kis vizet. Félretesszük a tésztát pihenni. Pépesítjük a datolyát és a töltelékhez a hozzávalókat. A tésztát 2 mm vastagságúra nyútjuk, azután téglalapokat vágunk belőle. A téglalapokon elkenjük a pépes datolyát, majd hosszában a két szélét egymásra hajtjuk, azután az egyik szélébe 5-6 db 1 cm-es csíkot vágunk, feltekerjük és az alját (amelyik részén nem vágtunk csíkokat) átszúrjuk egy fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon szét. Így egy virág formát kapunk, aminek kicsit lehajtjuk a széleit, majd betesszük 175 fokos sütőbe és 25 percig sütjük. Mikor a sütemény megsült, megkenjük mézzel és megszórjuk szezámmaggal.

 

A datolyával töltött aprósütemény receptet Cristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc