Diétás metéltfelfújt hozzávalók:

30 dkg hús

sűrített paradicsom
vaj
metélt
tojás
leves
reszelt sajt

Diétás metéltfelfújt elkészítése:

A húst megmossuk, megtisztítjuk a hártyájától és hideg vízbe főni tesszük.
Amikor felfőtt, leszedjük a habját, majd addig főzzük amíg megpuhul.
Leszűrjük, hagyjuk kihűlni és egy éles késsel apró darabokra vágjuk, majd sózzuk és összekeverjük a két kanál sűrített paradicsommal.
A metéltet forrásban lévő vízbe tesszük és fél óráig megfelelő lángon főzzük.
Ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsorgatjuk.
Egy kanál vajjal kivajazott formába öntjük a metélt felét, rátesszük a húst, majd a többi metélttel befedjük.
Felverjük a tojásfehérjét, összekeverjük egy pohár levessel, megsózzuk és a felfújtra öntjük.
A maradék vajat a tetejére tesszük, majd meleg sütőben közepes lángon egy órát sütjük.

A felfújtat melegen tálaljuk, párolt zöldségekkel vagy salátával, tetejére pedig egy réteg reszelt sajtot szórunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc