Dinsztelt káposzta házi kolbásszal kerámiatálban hozzávalók:
2-2,5 kg savanyú káposzta
körülbelül 1 kg házi (vagy füstölt) kolbász
1 hagyma
1 evőkanál disznózsír
2-3 babérlevél
1 evőkanál édes pirospaprika
1 csipet szárított kakukkfű (ízlés szerint)
néhány köménymag (ízlés szerint)
őrölt bors
200 ml paradicsomlé vagy 2 evőkanál sűrített paradicsom
Dinsztelt káposzta házi kolbásszal kerámiatálban elkészítése:
A savanyú káposztát vízben hagyjuk néhány órára azért, hogy eltávolítsuk a felesleges sót.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra felvágjuk majd forró zsírban el kezdjük főzni.
A káposztát apróra felvágjuk majd jól összepréseljük, hogy ne legyen leve. Hozzáadjuk a hagymához és 30 percig főzzük. Néha-néha megkavargatjuk.
Megszórjuk paprikával, őrölt borssal, kakukkfűvel, köménymaggal, jól összekeverjük és hozzáadjuk a paradicsomlevet. Megkeverjük a fakanállal majd a kerámiatálba helyezzük.
A tetejére tesszük az kolbászokat, hagyhatjuk akár egészben (egy-egy helyen megszúrva villával) vagy kisebb darabokra is felvághatjuk.
A tálat betesszük egy előmelegített sütőbe és egy órát hagyjuk, hogy megpiruljon.
Melegen tálaljuk puliszkával és csípős paprikával.
A receptet ani67 javasolta.
0 hozzászólás