Dinsztelt káposzta házi kolbásszal kerámiatálban hozzávalók:

2-2,5 kg savanyú káposzta

körülbelül 1 kg házi (vagy füstölt) kolbász

1 hagyma

1 evőkanál disznózsír

2-3 babérlevél

1 evőkanál édes pirospaprika

1 csipet szárított kakukkfű (ízlés szerint)

néhány köménymag (ízlés szerint)

őrölt bors

200 ml paradicsomlé vagy 2 evőkanál sűrített paradicsom

Dinsztelt káposzta házi kolbásszal kerámiatálban elkészítése:

A savanyú káposztát vízben hagyjuk néhány órára azért, hogy eltávolítsuk a felesleges sót.

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra felvágjuk majd forró zsírban el kezdjük főzni.

A káposztát apróra felvágjuk majd jól összepréseljük, hogy ne legyen leve. Hozzáadjuk a hagymához és 30 percig főzzük. Néha-néha megkavargatjuk.

Megszórjuk paprikával, őrölt borssal, kakukkfűvel, köménymaggal, jól összekeverjük és hozzáadjuk a paradicsomlevet. Megkeverjük a fakanállal majd a kerámiatálba helyezzük.

A tetejére tesszük az kolbászokat, hagyhatjuk akár egészben (egy-egy helyen megszúrva villával) vagy kisebb darabokra is felvághatjuk.

A tálat betesszük egy előmelegített sütőbe és egy órát hagyjuk, hogy megpiruljon.

Melegen tálaljuk puliszkával és csípős paprikával.

A receptet ani67 javasolta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc