Diós-almás muffin hozzávalók:

2 tojás

3 nagy evőkanál méz

½ csésze olaj (3dl-es csésze)

½ csésze darált dió

1 ¼ csésze liszt

1-2 teáskanál fahéj

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

½ csésze reszelt alma

1-2 evőkanál tej

Diós-almás muffin elkészítése:

A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt+sütőpor+szódabikarbóna).

A tojásokat felverjük a mézzel és az olajjal.

Hozzáadjuk a reszelt almát és a darált diót, majd a fahéjat.

Beleadagoljuk a lisztes keveréket (apránként) és a tésztát tejjel lazítjuk.

A masszát a formákba kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A muffinok tetejét díszíthetjük negyed dióval.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc