Diós-almás muffin hozzávalók:
2 tojás
3 nagy evőkanál méz
½ csésze olaj (3dl-es csésze)
½ csésze darált dió
1 ¼ csésze liszt
1-2 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ csésze reszelt alma
1-2 evőkanál tej
Diós-almás muffin elkészítése:
A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt+sütőpor+szódabikarbóna).
A tojásokat felverjük a mézzel és az olajjal.
Hozzáadjuk a reszelt almát és a darált diót, majd a fahéjat.
Beleadagoljuk a lisztes keveréket (apránként) és a tésztát tejjel lazítjuk.
A masszát a formákba kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A muffinok tetejét díszíthetjük negyed dióval.
0 hozzászólás