Diós baklava hozzávalók:

1 csomag baklava lapok
200 g vaj
800 g cukor
1 liter víz
1/2 citrom leve
600 g őrölt dió

Diós baklava elkészítése:

Először el kell készíteni a szirupot. Tedd a cukrot egy edénybe, majd öntsd rá a vizet. Alacsony lángon főzd (hogy a cukor ne kristályosodjon meg).

Vajazz ki egy megfelelő nagyságú tepsit.

Bontsd ki a baklava csomagot. A lapok téglalap alakúak és nagyon vékonyak.

Helyezd el az első lapot a kivajazott tepsibe, majd locsold meg egy kis olvasztott vajjal, és kend el egy ecsettel. A vaj mindenképpen legyen folyékony.

Jöhet a második lap, amelyet újból be kell kenni olvasztott vajjal.

A csomagban 45 lap van. Háromszor 15 darabba kell csoportosítani. Az első harmad utolsó lapjára nem kell vaj, mivel erre 300 g diót kell tenni. A diót nem kell semmivel sem összekeverni.

Ugyanígy járj el a következő 15 lappal, mint az első 15 lappal. A vajat lehet fel kell melegíteni, ha nem elég folyékony.

Az utolsó 15 lap esetén minden lapot kenj be vajjal, még a legfelsőt is.

Tetszés szerint oszd fel a baklavát (például rombusz vagy téglalap alakba).

Ha maradt még az olvasztott vajból, öntsd rá a tetejére.

A sütőt úgy állítsd be, hogy alulról süsse a baklavát. 170 C fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig süsd.

Állítsd át a sütőt, hogy alulról és felülről is süsse, és hagyd bent további 10-15 percre.

A sziruphoz keverd hozzá a fél citrom levét.

Vedd ki a sütőből, majd öntsd rá a hideg szirupot.

 

A diós baklava receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc