Diós bonbon hozzávalók:

10 evőkanál (140 g) lágy vaj

½ csésze (100 g) cukor

1 tojássárgája

vanília

1 csésze darát dióbél

1½ csésze (180 g) liszt

Diós bonbon elkészítése:

A vajat a cukorral habbá verjük.

Hozzáadjuk a vaníliát, a tojássárgáját, a darált diót és végül a lisztet, majd jól elkeverjük.

A tésztát fóliába csomagoljuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.

Ezután kis golyócskákat formálunk belőle, és 165°C fokon 15 percig sütjük.

A diós bonbonokra díszítésként olvasztott csokoládét (fehéret és barnát) csöpögtethetünk, majd bonbondobozba tesszük és így tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc