Diós croissant hozzávalók:

1 csomag (360 g) Tante Fanny friss croissant tészta

Töltelék:

200 g dió vagy mogyoró

100 g kristálycukor

1/8 l tej

1 teáskanál fahéj

1 csomag vaníliáscukor

100 g mazsola

Diós croissant elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.

A tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt, majd az átlyukasztott részeken átvágjuk egy késsel.

Összekeverjük a tölteléket és egy kiskanálnyit teszünk a tészta közepébe.

A széleit megkenjük felvert tojással és croissant alakúra tekerjük fel.

A kilfiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük tojással.

A croissantok 15-17 perc alatt aranysárgára sülnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc