Diós csók hozzávalók:
Tészta
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
6 db tojássárga
5 dkg dió
35 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál szerecsendió
1 evőkanál rum
margarin a forma kikenéséhez
Máz
25 dkg baracklekvár
10 dkg porcukor
kb. 45 db felezett dió a díszítéshez
Diós csók elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra felkeverjük. A diót finomra daráljuk, és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékéhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot.
Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk és a sütőlapra helyezzük. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk. A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszítjük.
Tipp:Rácsra tesszük, úgy szárítjuk.
0 hozzászólás