Diós-csokis kalács hozzávalók:
Tészta
750-800 g liszt
100 g margarin
50 g olaj
250 g cukor
40 g élesztő
500 ml langyos tej
4 tojássárgája
1 evőkanál búzadara
1 kiskanál só
Töltelék
4 tojásfehérej
4 evőkanál kakaó
3-4 evőkanál cukor
dió
Diós-csokis kalács elkészítése:
Az élesztőt és egy kiskanál cukrot beleteszünk egy fél csésze langyos tejbe és hagyjuk, hogy megdagadjon. Egy mély tálba beleszitáljuk a lisztet, ráöntjük a megkelt élesztőt és összekavarjuk. Megolvasztjuk a vajat olajjal, azután hozzákavarjuk a liszthez. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, cukrot, búzadarát és végül a langyos tejet. Folyamatosan kavarjuk, hogy ne maradjon gumós. A tésztát jól összegyúrjuk, megszórjuk liszttel és félretesszük, hogy kétszeresére nőjjön. Összekavarjuk a töltelékhez a hozzávalókat. A tésztát két részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és megszórjuk dióval, azután feltekerjük és egy sütőpapírral kibélelet kalácsformába tesszük. A kalács tetejét megkenjük tojássárgájával és hagyjuk pihenni 10 percig. A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kalácsot betesszük 40-50 percre.
A diós-csokis kalács receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás