Diós-csokis kalács hozzávalók:

Tészta

750-800 g liszt

100 g margarin

50 g olaj

250 g cukor

40 g élesztő

500 ml langyos tej

4 tojássárgája

1 evőkanál búzadara

1 kiskanál só

Töltelék

4 tojásfehérej

4 evőkanál kakaó

3-4 evőkanál cukor

dió

Diós-csokis kalács elkészítése:

Az élesztőt és egy kiskanál cukrot beleteszünk egy fél csésze langyos tejbe és hagyjuk, hogy megdagadjon. Egy mély tálba beleszitáljuk a lisztet, ráöntjük a megkelt élesztőt és összekavarjuk. Megolvasztjuk a vajat olajjal, azután hozzákavarjuk a liszthez. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, cukrot, búzadarát és végül a langyos tejet. Folyamatosan kavarjuk, hogy ne maradjon gumós. A tésztát jól összegyúrjuk, megszórjuk liszttel és félretesszük, hogy kétszeresére nőjjön. Összekavarjuk a töltelékhez a hozzávalókat. A tésztát két részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és megszórjuk dióval, azután feltekerjük és egy sütőpapírral kibélelet kalácsformába tesszük. A kalács tetejét megkenjük tojássárgájával és hagyjuk pihenni 10 percig. A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kalácsot betesszük 40-50 percre.

 

A diós-csokis kalács receptet Pocahontas ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc