Diós csokis szelet hozzávalók:
6 tojás
50 dkg kristálycukor
1 csomag margarin
4 kanál liszt
3 kanál kakaópor
35 dkg dió (25 dkg dióbél)
rumesszencia
Diós csokis szelet elkészítése:
A tojásfehérjéket felverjük a cukor felével (25 dkg), hozzáadjuk a lisztet és a darált diót.
A kapott masszát kibélelt tepsibe öntjük és 45 percre sütőbe tesszük. Hagyjuk kihűlni, majd 4 lapra vágjuk.
A tojássárgáját a margarinnal és a maradék cukorral egy kislábasba tesszük, és gőz fölött 10–15 percig főzzük.
Miután kicsit kihűlt, hozzáadjuk a kakaóport.
A lapokat megkenjük egy-egy kis krémmel, majd az egészet a tetejére öntjük.
Tortának is kiváló választás.
A diós-csokis szeletet hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás