Diós csokitorta hozzávalók:
Lap
150 g étcsoki
100 g vaj
100 g cukor
1 csipet só
5 tojás
100 g őrölt dió
100 g liszt
2 kiskanál sütőpor
Dekor
300 g étcsoki
100 g fehér csoki
1 evőkanál kakaó
Diós csokitorta elkészítése:
A csokitortához az étcsokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Egy tálban összekavarjuk a vajat, cukrot és sót. A tojásokat elválasztjuk és a fehérjét felverjük. A diót összekavarjuk liszttel és sütőporral. A vajas keveréket habosra verjük és hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A vajas keverékhez hozzákavarjuk a diós lisztet, majd az olvasztott csokit. Óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérjét is. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Kb 50 percig sütjük, azután hagyjuk kihűlni.
Dekor: az étcsokit feldaraboljuk és megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk, hogy megkeményedjen, azután a tetejére ráreszeljük a fehércsokit és megszórjuk kakaó porral.
A diós csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás