Diós csokitorta hozzávalók:

Lap

150 g étcsoki

100 g vaj

100 g cukor

1 csipet só

5 tojás

100 g őrölt dió

100 g liszt

2 kiskanál sütőpor

Dekor

300 g étcsoki

100 g fehér csoki

1 evőkanál kakaó

Diós csokitorta elkészítése:

A csokitortához az étcsokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Egy tálban összekavarjuk a vajat, cukrot és sót. A tojásokat elválasztjuk és a fehérjét felverjük. A diót összekavarjuk liszttel és sütőporral. A vajas keveréket habosra verjük és hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A vajas keverékhez hozzákavarjuk a diós lisztet, majd az olvasztott csokit. Óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérjét is. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Kb 50 percig sütjük, azután hagyjuk kihűlni.

Dekor: az étcsokit feldaraboljuk és megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk, hogy megkeményedjen, azután a tetejére ráreszeljük a fehércsokit és megszórjuk kakaó porral.

 

A diós csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc