Diós darázsfészek hozzávalók:

500g liszt
80g cukor
1 teáskanál méz
50g vaj
1 1/2 teáskanál szárított élesztő
2 tojás
150 ml tej
4 evőkanál olaj

vanília

Karamell:
100g cukor
100g darabokba tört dió
1 evőkanál vaj

Töltelék:
100g őrölt dió
80g cukor
1 evőkanál fahéj
30g kakaó

Diós darázsfészek elkészítése:

Készíts tésztát 100g lisztből, élesztőből és 100 ml langyos tejben feloldott mézből. Hagyd megnőni.

Add hozzá a tojást, cukrot, vajat, olajat, vaníliát, a megmaradt tejet és lassanként lisztet. Gyúrj rugalmas tésztát belőle. Hagyd nőni kb. 1 órát, amíg duplára nő a térfogata.

Közben készítsd el a karamellt: A vajat karamellizáld alacsony lángon, majd ha megbarnult, add hozzá a vajat. Keverd jól össze, és öntsd egy hőálló edénybe. Szórj bele a darabokra tört diót. Hagyd kihűlni.

A töltelékhez keverj össze minden hozzávalót egy edényben. Cukrot adhatsz még hozzá, ha édesebbre szeretnéd.

A tésztából nyújts ki egy 0.5 cm vastag, téglalap alakú lapot (lisztes asztalon). Szórd a tetejére a diós-fahéjas keveréket, majd nyomd bele kicsit a tésztába.

Tekerd fel a tésztát, amilyen szorosra csak tudod, majd egy késsel vágj 2-3 cm vastag szeleteket. Ezeket a szeleteket helyezd a hőálló edénybe, a karamellizált dióra.

Hagyd nőni 30 percig, majd tedd sütőbe, közepes lángon.

Miután kiszedted a sütőből, borítsd ki egy tányérra.

Kávéval vagy egy csésze meleg tejjel szolgáld fel.

A receptet miha278 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc