Diós grillázstorta hozzávalók:
Grillázs
30 dkg cukor
25 dkg darált dió
Tészta
12 dkg tojásfehérje
12 dkg tojássárga
8 dkg cukor
7 dkg liszt
6 dkg darált grillázs
4 dkg vaj
Grillázskrém
0,5 liter tej
7 dkg vaníliás pudingpor
12 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg darált
gorombára vágott grillázs
Diós grillázstorta elkészítése:
A diós grillázstortához a cukrot száraz edényben keverés közben megolvasztjuk és belekeverjük a diót. Ezt a sűrűn folyó anyagot zsírozott sütőlemezre öntjük. A még képlékeny anyagból egy kiszúróval különböző alakú formákat szúrunk a díszítéshez, a maradék, megszilárdult grillázst pedig durvára daráljuk .
A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük, a tojássárgát a cukor egyharmadával habosra keverjük. A kikevert tojássárgáját először egy kevés habbal keverjük simára, ezután adagoljuk hozzá a többi habot és a fakanál segítségével,lazán keverjük hozzá a többi lisztet, és az olvasztott vajat. Legvégül a darált grillázst.
A kész felvertet papírba csomagolt tortakarikában egyenletesen szétosztjuk és a tetejét simára, dolgozzuk.180-200 Celsius fokon sütjük. Sütés után a tetejét lisztel, meghintjük, átforgatjuk, és hűlni hagyjuk..
A tej kétharmadát a cukor kétharmadával felforaljuk. Közben egy külön edényben a tej egyharmadát a cukor egyharmadával és a pudingporral, egy habverő segítségével simára keverjük.
Ezután hozzáöntjük a forrásban lévő tejet, kevergetve besűrűsödésig főzzük. Kihűlés után a vajjal habosra keverjük, és legvégén hozzáadjuk a darált grillázst. A tortakarikát három egyenlő vastag lapra vágjuk és a habosra kevert krémmel megtöltjük, majd az egész tortát krémmel bevonjuk és az oldalát darált grillázzsal panírozzuk.
Tetejét egy nyomócső segítségével, és a kiszúróval készített formákkal ízlésesen díszítjük.
0 hozzászólás