Diós grillázstorta hozzávalók:

Grillázs

30 dkg cukor

25 dkg darált dió

Tészta

12 dkg tojásfehérje

12 dkg tojássárga

8 dkg cukor

7 dkg liszt

6 dkg darált grillázs

4 dkg vaj

Grillázskrém

0,5 liter tej

7 dkg vaníliás pudingpor

12 dkg cukor

20 dkg vaj

20 dkg darált

gorombára vágott grillázs

Diós grillázstorta elkészítése:

A diós grillázstortához a cukrot száraz edényben keverés közben megolvasztjuk és belekeverjük a diót. Ezt a sűrűn folyó anyagot zsírozott sütőlemezre öntjük. A még képlékeny anyagból egy kiszúróval különböző alakú formákat szúrunk a díszítéshez, a maradék, megszilárdult grillázst pedig durvára daráljuk .

A tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük, a tojássárgát a cukor egyharmadával habosra keverjük. A kikevert tojássárgáját először egy kevés habbal keverjük simára, ezután adagoljuk hozzá a többi habot és a fakanál segítségével,lazán keverjük hozzá a többi lisztet, és az olvasztott vajat. Legvégül a darált grillázst.

A kész felvertet papírba csomagolt tortakarikában egyenletesen szétosztjuk és a tetejét simára, dolgozzuk.180-200 Celsius fokon sütjük. Sütés után a tetejét lisztel, meghintjük, átforgatjuk, és hűlni hagyjuk..

A tej kétharmadát a cukor kétharmadával felforaljuk. Közben egy külön edényben a tej egyharmadát a cukor egyharmadával és a pudingporral, egy habverő segítségével simára keverjük.

Ezután hozzáöntjük a forrásban lévő tejet, kevergetve besűrűsödésig főzzük. Kihűlés után a vajjal habosra keverjük, és legvégén hozzáadjuk a darált grillázst. A tortakarikát három egyenlő vastag lapra vágjuk és a habosra kevert krémmel megtöltjük, majd az egész tortát krémmel bevonjuk és az oldalát darált grillázzsal panírozzuk.

Tetejét egy nyomócső segítségével, és a kiszúróval készített formákkal ízlésesen díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc