Diós-karamelles keksz süti hozzávalók:
Tészta
1 csésze liszt
¼ kiskanál sütőpor
¼ kiskanál só
80 g puha vaj
½ csésze cukor
1 ½ kanál kikevert tojás
¼ kiskanál vanília
Öntet
¾ csésze cukor
½ csésze tejszín
40 g vaj
½ kiskanál vanília
¼ kiskanál só
1 csésze dió
Diós-karamelles keksz süti elkészítése:
Egy tálba keverd össze a tésztához a hozzávalókat és gyúrd addig, amíg kemény masszát kapsz.
Sütőpapíros tepsibe nyújtsd szét az ujjaiddal (ha szükséges nedves kézzel) a tésztát és hagyd 20 percet hűvösön állni.
175 C fokon süsd addig, amíg megpirosodnak a szélei.
Vedd ki a sütőből és hagyd a tepsiben ameddig kihűl.
Eközben készítsd el az öntetet: olvaszd fel a cukrot, vigyázz meg ne égjen!
Add hozzá a tejszínt és főzd addig, amíg a cukor teljesen elolvad.
Vedd le a tűzről, tedd bele a vajat, a vaníliát, a sót és a diót, majd öntsd rá az egészet a kihűlt tésztára.
Tedd be újra a sütőbe 10-15 percre, amíg a karamell buborékos lesz. Hagyd egy órát hűlni, majd szeleteld fel kedved szerint.
Tehetünk rá egy kis csokit is.
0 hozzászólás