Diós-karamelles keksz süti hozzávalók:

Tészta

1 csésze liszt

¼ kiskanál sütőpor

¼ kiskanál só

80 g puha vaj

½ csésze cukor

1 ½ kanál kikevert tojás

¼ kiskanál vanília

Öntet

¾ csésze cukor

½ csésze tejszín

40 g vaj

½ kiskanál vanília

¼ kiskanál só

1 csésze dió

Diós-karamelles keksz süti elkészítése:

Egy tálba keverd össze a tésztához a hozzávalókat és gyúrd addig, amíg kemény masszát kapsz.

Sütőpapíros tepsibe nyújtsd szét az ujjaiddal (ha szükséges nedves kézzel) a tésztát és hagyd 20 percet hűvösön állni.

175 C fokon süsd addig, amíg megpirosodnak a szélei.

Vedd ki a sütőből és hagyd a tepsiben ameddig kihűl.

Eközben készítsd el az öntetet: olvaszd fel a cukrot, vigyázz meg ne égjen!

Add hozzá a tejszínt és főzd addig, amíg a cukor teljesen elolvad.

Vedd le a tűzről, tedd bele a vajat, a vaníliát, a sót és a diót, majd öntsd rá az egészet a kihűlt tésztára.

Tedd be újra a sütőbe 10-15 percre, amíg a karamell buborékos lesz. Hagyd egy órát hűlni, majd szeleteld fel kedved szerint.

Tehetünk rá egy kis csokit is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc