Diós keksz hozzávalók:

4 közepes nagyságú burgonya

150 g liszt

6 evőkanál cukor

2 evőkanál olaj

125 g (25 darab dió) mozsárban összetört dióbél

2 tojás

fél kis tasak fehéj

citromhéj

késhegynyi szódabikarbonát

Diós keksz elkészítése:

A burgonyát sütőben megsütjük, héjától megtisztítjuk, majd húsdarálón átnyomjuk.

A tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a burgonyapürét, a diót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbonátot, és 100 g lisztet és jól összegyúrjuk.

A maradék liszttel megszórjuk a tésztát.

Rudat gyúrunk belőle, majd karikákra vágjuk.

Mindegyik karikát lisztbe forgatjuk és  kezünkkel formázzuk keksz alakúra.

Kizsírozott tepsiben kb 30 percig sütjük. Ebből a mennyiségből kb 26 darab keksz lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 105 perc