Diós-majonézes halsaláta hozzávalók:

½ tengeri hal

1 citrom

1 közepes zeller

6 evőkanál majonéz

6 evőkanál tejföl

1 teáskanál mustár

10 dkg dióbél

1 nagy alma

2 csemegeuborka

néhány salátalevél

só, bors

Diós-majonézes halsaláta elkészítése:

A halszeleteket sóval, borssal megszórom.

Egy lábosban ujjnyi vizet melegítek, kevés citromlével ízesítem, és a halat megpárolom benne.

A leszűrt, kihűlt halat apró darabokra tördelem. A megtisztított, gyufaszálnyi darabokra vágott zellert enyhén citromos vízben puhára főzöm, majd leszűröm. A majonézt tejföllel összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítem. Belekeverem a durvára vágott diót, majd a kihűlt halat, zellert.

Egy kerek üvegtálat salátalevéllel kibélelek és abban tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc