Diós-mazsolás darázsfészek hozzávalók:

60 dkg liszt

4 tojás sárgája

csipet só

4 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő

kb. 3 dl langyos tej

15 dkg puha margarin (vaj)

20 dkg kristálycukor

15 dkg darált dió

10 dkg mazsola

Diós-mazsolás darázsfészek elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk. Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt, és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk. Meglisztezve letakarjuk tiszta ruhával, és hagyjuk kelni. Közben a töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A megkelt tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük a cukorral kikevert margarinnal, egyenletesen megszórjuk a darált dióval és a mazsolával. A tésztát jó szorosan feltekerjük, és 20 egyforma darabra vágjuk.

A diós csigákat – csigás felükkel lefele – margarinnal kikent (kivajazott) tepsire tesszük, egymástól kissé távol. Oldalukat kenjük meg kenhetőre olvasztott margarinnal (vajjal). Hagyjuk itt is egy kicsit kelni, majd sütőben kb. 180°C-on (gázsütőnél 4-es, 5 ös fokozat) félig megsütjük, akkor meglocsoljuk kb. 1 dl langyos cukros tejjel. Addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Forrón tálaljuk. Hidegen is finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc