Diós mézes hozzávalók:

Tészta

50 dkg liszt

10 dkg darált dió

25 dkg porcukor

4 tojás

3 evőkanál méz

1 evőkanál szódabikarbóna

Töltelék

10 dl tejföl

20 dkg porcukor

20 dkg darált dió

1 csomag vaníliás cukor

Diós mézes elkészítése:

A tészta hozzávalóit előző nap összegyúrjuk, négy részre osztjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vajazott, enyhén lisztezett tepsi hátulján elnyújtjuk és 200°C-on világosbarnára sütjük.

A tölteléket a lapok közé tesszük.

Ha kész, csokimázat teszünk a tetejére.

Fehér és barna csokit olvasztunk fel, foltosan csorgatjuk a tetejére és villával összehúzzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc