Diós-mézes bonbon hozzávalók:

10 dkg virágméz

10 dkg mézeskalácsmorzsa

15 dkg darált dió

10 dkg porcukor

2 kiskanál keserű kakaópor

½ kiskanál fahéj

½ kiskanál ánizs

4 dkg egész dió

tej amennyit felvesz

Diós-mézes bonbon elkészítése:

Gyúródeszkára borítjuk a darált diót, hozzáadjuk a mézet, majd a többi száraz hozzávalót. Kicsi adagonként hozzáadva a tejet egynemű masszává gyúrjuk. (Figyeljünk, hogy ne legyen nagyon folyós a massza, apránként adjuk tehát hozzá a tejet!)

A sűrű masszát porcukorral meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Különböző formákkal kiszúrjuk. Mindegyik forma közepébe nyomunk egy fél diót, majd szobahőmérsekleten hagyjuk őket megszáradni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc