Diós-mézes bonbon hozzávalók:
10 dkg virágméz
10 dkg mézeskalácsmorzsa
15 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 kiskanál keserű kakaópor
½ kiskanál fahéj
½ kiskanál ánizs
4 dkg egész dió
tej amennyit felvesz
Diós-mézes bonbon elkészítése:
Gyúródeszkára borítjuk a darált diót, hozzáadjuk a mézet, majd a többi száraz hozzávalót. Kicsi adagonként hozzáadva a tejet egynemű masszává gyúrjuk. (Figyeljünk, hogy ne legyen nagyon folyós a massza, apránként adjuk tehát hozzá a tejet!)
A sűrű masszát porcukorral meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Különböző formákkal kiszúrjuk. Mindegyik forma közepébe nyomunk egy fél diót, majd szobahőmérsekleten hagyjuk őket megszáradni.
0 hozzászólás