Diós palacsintatorta hozzávalók:
5 tojás
3,5 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
3 dl tejföl
3 evőkanál liszt
őrölt dióbél
1 tasak vaníliacukor
só
cukor
Diós palacsintatorta elkészítése:
A diós palacsintatorta elkészítéséhez tojássárgáját a cukorral elvegyítjük, utána a vajat, a lisztet és a tejet is apránként beletéve a masszát simára keverjük.
Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az előbbi keverékhez.
Egy hőálló üvegedényt kivajazunk, majd beleteszünk egy palacsintát (a sült felével lefelé), rászórjuk az őrölt dióbél-cukor-vaníliacukor keveréket, majd a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogynak a palacsinták.
Az edényt az előmelegített sütőbe helyezzük, és erős tűzön 10 percig sütjük.
0 hozzászólás