Diós palacsintatorta hozzávalók:

5 tojás

3,5 dkg vaj

3 evőkanál porcukor

3 dl tejföl

3 evőkanál liszt

őrölt dióbél

1 tasak vaníliacukor

cukor

Diós palacsintatorta elkészítése:

A diós palacsintatorta elkészítéséhez tojássárgáját a cukorral elvegyítjük, utána a vajat, a lisztet és a tejet is apránként beletéve a masszát simára keverjük.

Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az előbbi keverékhez.

Egy hőálló üvegedényt kivajazunk, majd beleteszünk egy palacsintát (a sült felével lefelé), rászórjuk az őrölt dióbél-cukor-vaníliacukor keveréket, majd a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogynak a palacsinták.

Az edényt az előmelegített sütőbe helyezzük, és erős tűzön 10 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc