Diós piskóta hozzávalók:

6 tojás

280 g porcukor

300 g liszt

1 nagy pohár dió

100 g étcsokoládé

Diós piskóta elkészítése:

Tedd egy tálba a tojássárgáját 160 g porcukorral, egy másikba pedig a fehérjét 120 g porcukorral. Keverd össze jól mindegyiket külön mixerrel, majd öntsd össze egy nagyobb tálba, és mixeld jól össze.

Törd össze a kezeddel a diót és a csokit.

Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe, és szórd rá a diót. Tedd a tepsit a 175 fokos sütőbe 20-25 percre. Miután megsült, vedd ki, vágd fel, majd rakd át a kockákat egy alufóliára vagy sütőpapírra.

Gőzfürdőben olvaszd meg a csokit, öntsd egy zacskóba, majd díszítsd vele a piskótákat.

 

A diós piskóta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc