Diós sütemény hozzávalók:

140 g margarin

400 g cukor

70 g liszt

4 tojás

150 g darált dió

100 g vaj

2 evőkanál kakaó

Diós sütemény elkészítése:

140 g margarint kikeverünk 180 g porcukorral. Hozzáadunk 140 g darált diót és 4 habosra vert tojássárgáját. A keveréket egy kivajazott és lisztezett tepsiben közepes tüzön megsütünk és fogpiszkálóval ellenőrizzük mikor van kész. Kikapcsoljuk a sütőt. 4 tojássárgáját kikeverünk 120 g cukorral és ráöntjük a forró tésztára. Betesszük a kikapcsolt sütőbe és megvárjuk amíg megkeményedik.

Krém: kikeverünk 100 g cukrot, 2 evőkanál kakaóval és 100 g vajjal. Mikor a tészta kihűlt megkenjük krémmel. A tetejét megszórjuk darált dióval és neki kezdhetünk a finom süteménynek.

Vékony szeleteketre vágjuk.

A diós sütemény receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc