Diós táska hozzávalók:

Tészta

10 evőkanál langyos tej

80 g olvasztott margarin

½ tasak sütőpor

1 citrom reszeljt héja

200 g liszt

dió

Szirup

1 csésze cukor

1 csésze víz

½ citrom leve

Diós táska elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba teszük, kivéve a diót.  Fakanállal összekavarjuk, azután kézzel gyúrjuk. Szükség szerint, adunk hozzá még tejet vagy lisztet. Addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll, majd 8 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket. A lapok mindkét oldalára három-három csíkot vágunk. A közepébe diót teszünk és bebugyoláljuk, mint egy babát. Egy tepsit kitapétázunk sütőpapírral, beletesszük a sütiket, amit 170-175 fokos sütőben sütünk 20-25 percig. Eközben elkészítjük a szirupot 1 csésze cukorból, 1 csésze vízből és egy fél citrom levéből. Ezeket egy edénybe öntjük és feltesszük a tűzre, s mikor a víz elkezd főni, levesszük. Mikor megsült a táska, kivesszük és megöntözzük a kihűlt sziruppal.

 

A diós táska receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc