Diós táska hozzávalók:
Tészta
10 evőkanál langyos tej
80 g olvasztott margarin
½ tasak sütőpor
1 citrom reszeljt héja
200 g liszt
dió
Szirup
1 csésze cukor
1 csésze víz
½ citrom leve
Diós táska elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálba teszük, kivéve a diót. Fakanállal összekavarjuk, azután kézzel gyúrjuk. Szükség szerint, adunk hozzá még tejet vagy lisztet. Addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll, majd 8 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket. A lapok mindkét oldalára három-három csíkot vágunk. A közepébe diót teszünk és bebugyoláljuk, mint egy babát. Egy tepsit kitapétázunk sütőpapírral, beletesszük a sütiket, amit 170-175 fokos sütőben sütünk 20-25 percig. Eközben elkészítjük a szirupot 1 csésze cukorból, 1 csésze vízből és egy fél citrom levéből. Ezeket egy edénybe öntjük és feltesszük a tűzre, s mikor a víz elkezd főni, levesszük. Mikor megsült a táska, kivesszük és megöntözzük a kihűlt sziruppal.
A diós táska receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás