Diós töltelék hozzávalók:

2 rúdhoz

14 dkg darált dió

10 dkg méz

4 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

9 dl tej

Diós töltelék elkészítése:

14 dkg darált dióba keverjünk 10 dkg mézet, 4 dkg megmosott mazsolát és 1 citrom reszelt héját. Utána adjunk hozzá 0,9 dl tejet, hogy kásaszerű massza legyen belőle, és lassú tűzön, lángterelő felett állandóan kevergetve főzzük 4–5 percig.

Friss dió használatakor néhány perccel tovább főzzük, hogy kellőképpen besűrűsödjön. Egyébként minél tovább főzzük a tölteléket, annál formásabb lesz a bejgli, és kevésbé fog kirepedni, de másnapra kiszárad.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc