Diós törökméz hozzávalók:

1 1/2 csésze cukor

1 csésze méz

5 tojásfehérje

1 citrom vagy narancs leve

150 g dióbél

2 üzleti tésztalap

Diós törökméz elkészítése:

Tegyük egy edénybe a cukrot, majd a mézet és egy kevés vizet. Közepes lángon addig keverjük amíg megolvad. Adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjéket és verjük tovább a tűzön, amíg besűrűsödik.

Adjuk hosszá a 150 g dióbelet, a citrom levét, a narancs héját, majd öntsük rá az egészet egy lapra. Egy késsel gyorsan kenjük el egyenletesen az egész felületen, helyezzük rá a másik lapot és tegyünk rá nehezéket. Langyosan szeleteljük fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc