Diós-vaníliás csokis muffin hozzávalók:

1,75 csésze csokireszelék

0,33 csésze tej

5 evőkanál vaj

1,25 csésze finomliszt

2 evőkanál cukor

0,25 csésze barna cukor

2 teáskanál sütőpor

fél teáskanál fahéj

1 csésze dió

1 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

Diós-vaníliás csokis muffin elkészítése:

Az öntethez villával keverj össze 1/4 csésze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál olvasztott vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz.

Adj hozzá 1/4 csésze darált diót.

A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat.

Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel és a maradék vajjal gőz fölött.

Addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza.

Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket.

Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit.

Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl!

Adagold a muffinformákba, 2/3-ig legyenek tele.

Bőségesen rakjál rájuk az öntetből.

20-25 percig süsd, a sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki teljesen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc