Dödölle hozzávalók:
50 dkg burgonya
kb. 30-40 dkg liszt
10-15 dkg vöröshagyma
2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelő zsír
só ízlés szerint
Dödölle elkészítése:
A dödölléhez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra szeleteljük. Feltesszük főni annyi hideg, sós vízben ami éppen ellepi.
Puhára főzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tűzről nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen és ne ragadjon.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajban megdinsztejük. A dödöllét egy lapostányérra tesszük, tenyérrel kb. hüvelykújjnyi vastagságura nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás olajjal és kanállal diónyi galuska formákra szaggatjuk.
Önálló ételként tejföllel, kissé lepírítva serpenyőben, tálaljuk. Vadas ételek mellé köretként tálalhatjuk a dödöllét.
0 hozzászólás