Dödölle hozzávalók:

50 dkg burgonya

kb. 30-40 dkg liszt

10-15 dkg vöröshagyma

2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelő zsír

só ízlés szerint

Dödölle elkészítése:

A dödölléhez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra szeleteljük. Feltesszük főni annyi hideg, sós vízben ami éppen ellepi.

Puhára főzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tűzről nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen és ne ragadjon.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajban megdinsztejük. A dödöllét egy lapostányérra tesszük, tenyérrel kb. hüvelykújjnyi vastagságura nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás olajjal és kanállal diónyi galuska formákra szaggatjuk.

Önálló ételként tejföllel, kissé lepírítva serpenyőben, tálaljuk. Vadas ételek mellé köretként tálalhatjuk a dödöllét.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc