Dunahullám hozzávalók:
Lap
250 g margarin/vaj
250 g cukor
6 tojás
350 g liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál reszelt kakaó
½ citrom
1 üveg kimagvalt cseresznye
Krém
2 tasak vanília puding
600 ml tej
100 g cukor
1 kocka vaj
Máz
100 g tejcsoki
100 g étcsoki
50 g kókuszvaj/sima vaj
1 ½ evőlanál tejföl
Dunahullám elkészítése:
Lap: a margarint vagy vajat habosra kikavarjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, amíg krémessé válik. Hozzászórjuk a sütőporral összekavart lisztet. A keveréket két részre osztjuk. Feléhez hozzáadjuk egy fél citrom levét és annak lereszlet haját, a másik feléhez hozzáadjuk a reszelt kakaót. Egy kivajazott és liszttel kitapétázott tepsibe beleöntjük a sárga keveréket. Óvatosan ráöntjük a barnát és a tetejére a jól leszűrt cseresznyét. 30 percig sütjünk 175 fokos sütőben.
Krém: elkészítjük a pudingot. A végén teszünk a tetejére egy kis vajat, hogy ne vastagodjon meg a teteje és kitesszük hidegre. A maradék vajat habosra verjük és lassan hozzákavarjuk a pudinghoz. A kéremet a hideg lap tetejére kenjük és újból kitesszük hidegre.
Máz: a csokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a kókuszvajat vagy egy diónyi sima vajat és egy evőkanál tejfölt. Hagyjuk kihűlni és amíg még folyékony, rákenjük a krémre és hideg helyen tároljuk.
Jóminőségü hozzávalókat használjunk hogy olyan legyen mint egy igazi német sütemény.
Néhány óra múlva felszeletelve tálaljuk.
A dunahullám receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás