Duplacsokis kalács hozzávalók:

4 darab tojás

20 kg liszt

Egy csomag vagy egy kiskanál sütőpor

20 dkg cukor

15 dkg olvasztott vaj

15 dkg csokoládé

egy csésze 20 ml joghurt

egy marék mazsola

Duplacsokis kalács elkészítése:

A tojást habbá verjük, aztán összekeverjük 20 dkg cukorral, sé tovább verjük.

Ezután a habverővel lassan, mindig egy irányba keverve, óhozzáadjuk az olvasztott csokit és vajat (15-15 dkg), majd ugyanezzel a módszerrel a 20 ml joghurtot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, ugyanolyan lassan és mindig egy irányba keverve.

Az utolsó pillanatba hozzáadjuk a lisztbe forgatott mazsolát, még egy nagyon keveset keverjük, hogy elvegyüljön a a tésztában.

180 fokon, egy órán sütjük.

Jöhet rá a csokimáz is, amelyet gőz fölött olvasztott csokiból és vajból kell készíteni ízlés szerint.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc