Duplacsokis kalács hozzávalók:
4 darab tojás
20 kg liszt
Egy csomag vagy egy kiskanál sütőpor
20 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
15 dkg csokoládé
egy csésze 20 ml joghurt
egy marék mazsola
Duplacsokis kalács elkészítése:
A tojást habbá verjük, aztán összekeverjük 20 dkg cukorral, sé tovább verjük.
Ezután a habverővel lassan, mindig egy irányba keverve, óhozzáadjuk az olvasztott csokit és vajat (15-15 dkg), majd ugyanezzel a módszerrel a 20 ml joghurtot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, ugyanolyan lassan és mindig egy irányba keverve.
Az utolsó pillanatba hozzáadjuk a lisztbe forgatott mazsolát, még egy nagyon keveset keverjük, hogy elvegyüljön a a tésztában.
180 fokon, egy órán sütjük.
Jöhet rá a csokimáz is, amelyet gőz fölött olvasztott csokiból és vajból kell készíteni ízlés szerint.
0 hozzászólás