Duplán csokis muffin hozzávalók:

¼ csésze vaj vagy margarin

1/3 csésze + 2 evőkanál cukor

2 tojás

¾ csésze tej

1 teáskanál mandula aroma

1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor)

1 ½ csésze liszt

½ csésze kakaópor (nem instant!)

1 evőkanál sütőpor

¼ teáskanál só

½ csésze (étcsokis) tortadara

Duplán csokis muffin elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk.

A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz.

Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót.

Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő.

Végül belekeverjük a tortadarát.

A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük.

Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc