Dzsemes almapuding hozzávalók:

1 1/2 kg alma

150 g meggydzsem

6 tojás

400 g cukor

150 g liszt

100 g vaj

1 citrom

1/2 csomag sütőpor

500 g tejszín

Dzsemes almapuding elkészítése:

Egy tésztalap nagyságú serpenyőbe tegyél 120 g vaníliáscukrot és készíts karamellt belőle. Hámozz meg az almát, szedd ki a magjait és tedd bele a karamelles tepsibe.

Minden alma közepébe tegyél egy kanál dzsemet és süsd  10 percet alacsony tűzön a sütőbe, majd hagyd kihűlni. Keverd ki a tojást 200 g cukorral, a vajjal és a citromlével. Tedd bele a lisztet és a citromlével összekevert sütőport.

Keverd jól össze, öntsd rá a masszát az almára és süsd még 25 percet a sütőben. Amikor a puding elkészült, hagyd kihűlni, öntsd le és reszelj rá citromhéjat. Fordítsd meg óvatosan, úgy hogy az alma felülre kerüljön.

Díszítsd tejszínhabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc