Ecetes mindenféle hozzávalók:
uborka
gyöngyhagyma
zöldparadicsom
almapaprika
paprikába töltött káposzta
Hozzávalók a léhez:
5 liter víz
6,5 dl 10 %-os ecet
2 evőkanál só
30 dkg cukor
1 kávéskanál szalicil
Ecetes mindenféle elkészítése:
A hozzávalókat felfőzöm egy fazékban. A szalicilt csak akkor teszem bele, ha lobogva forr, egyet kavarok rajta és leveszem a tűzről.
A tetszés szerinti alapanyagokat tisztára mosott üvegekbe töltöm (az uborka alá teszek kaprot, babérlevelet, 3-4 szem borsot, pár szem koriandert és mustármagot) és forrón ráöntöm a levet.
Állni hagyom 10-15 percig, utána töltöm a levet, majd lefedem folpack fóliával és rácsavarom a tetőt.
Letakarom egy pléddel és így hagyom kihűlni.
Évek óta így készítem, jól bevált ecetes savanyúság recept.
0 hozzászólás