Ecetes polip hozzávalók:

1 polip egészben (körülbelül 2-3 kg-os)

1 csésze ecet

néhány szál zellerlevél

2 db sárgarépa

1 fej hagyma

10 szem fekete bors

egy kevés petrezselyem

Szósz

½ csésze olívaolaj

¼ csésze ecet

10 szem fekete bors

csipetnyi só

Ecetes polip elkészítése:

Fagyasztott polipot használunk.

Jól megmossuk a polipot, egy edénybe tesszük és feltöltjük vízzel úgy, hogy az lepje el.

Hozzáadjuk az ecetet, lefedjük az edényt és megfőzzük. Amikor forrni kezd a víz, kisebb lángon főzzük tovább kb. 30 percig. Amikor a polip megfőtt, leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, és újra feltöltjük vízzel. Hozzáadjuk a zellerleveleket, a sárgarépát, a borsot és a sót, majd lefedjük az edényt, és egy órát főzzük.

A szósz összetevőit elvegyítjük egy befőttesüvegben, és a polipra öntjük. 24 órára állni hagyjuk, időnként megkeverjük.

Tálaláskor köretként apróra vágott piros paprikát és petrezselyem zöldet teszünk rá, valamint szószt öntünk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc