Ecetes uborka hozzávalók:
8 kg uborka
2 l ecet
4 l víz
6 kanál só
2 kanál méz
szemes bors
babérlevél
foghagyma
torma
500 g répa
Ecetes uborka elkészítése:
Mosd meg a kiválogatott uborkát (ne legyen sok magja és ne legyen sérült) és tedd vízzel teli üvegbe.
Hagyd állni pár órát, majd öntsd le róla a vizet és készítsd el a levet: keverj össze 2 liter ecetet 4 liter vízzel és főzd meg 6 kanál sóval.
Amikor forrni kezd, keverd bele a mézet és vedd le a tűzről. Szedd ki az uborkát az üvegekből, majd rakd vissza néhány gerezd foghagymával, répakarikákkal és a szemes borssal.
Hámozd meg a tormát, szeleteld fel hosszában, majd szurkáld az uborkák mellé.
Öntsd rá a forró ecetet, keverj hozzá egy kanál vagy egy csésze levest, hogy ne törjön el az üveg.
Hagyd állni másnapig, pótold ki a levet és zárd le az üvegeket.
0 hozzászólás