Ecetes-zelleres bolgár paprika hozzávalók:

1kg bolgárpaprika

1 nagyobb zeller

0.5l 9 fokos ecet

1l víz

3 kanál só vagy jódnélküli só tömb

4 kanál méh méz

néhány szem bors

Ecetes-zelleres bolgár paprika elkészítése:

Mosd meg a paprikát és karikázd fel.

A zellernek a leveleit használd fel, daráld apróra, a gumóját pedig vágd fel karikákra, a maradékot pedig vagdald nagyobb kockákra.

Tedd az egészet egy edénybe és keverd jól össze.

Mosd el és fertőtlenítsd az üvegeket, majd tedd bele a paprikát és a zellert.

Forrald fel az ecetet a vízzel, a sóval és a borszemekkel és öntsd forrón az üvegekbe. Hogy nehogy eltörjenek, helyezd előbb az üvegeket rozsdamentes tálcára.

Tedd rá a tetejét és terítsd le egy vastag törölközővel.

Hagyd úgy amíg meghűl, majd tárold a kamrában.

Nagyon finom levessel vagy töltött káposztával.

A paprika savanyúság receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc