Ecetes-zelleres bolgár paprika hozzávalók:
1kg bolgárpaprika
1 nagyobb zeller
0.5l 9 fokos ecet
1l víz
3 kanál só vagy jódnélküli só tömb
4 kanál méh méz
néhány szem bors
Ecetes-zelleres bolgár paprika elkészítése:
Mosd meg a paprikát és karikázd fel.
A zellernek a leveleit használd fel, daráld apróra, a gumóját pedig vágd fel karikákra, a maradékot pedig vagdald nagyobb kockákra.
Tedd az egészet egy edénybe és keverd jól össze.
Mosd el és fertőtlenítsd az üvegeket, majd tedd bele a paprikát és a zellert.
Forrald fel az ecetet a vízzel, a sóval és a borszemekkel és öntsd forrón az üvegekbe. Hogy nehogy eltörjenek, helyezd előbb az üvegeket rozsdamentes tálcára.
Tedd rá a tetejét és terítsd le egy vastag törölközővel.
Hagyd úgy amíg meghűl, majd tárold a kamrában.
Nagyon finom levessel vagy töltött káposztával.
A paprika savanyúság receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás