Ecetes zöldparadicsom hozzávalók:

2 kg nagyjából egyforma méretű zöld sérülés mentes paradicsom

8-10 tetszetős üveg kb 500-750 ml űrtartalommak bíró

celofán

2 liter víz

10 dkg só

4 g szemes bors

4 g szegfűbors

pár szem szegfűszeg

8-10 babérlevél

3 dl ecet

2 g szalicil

Ecetes zöldparadicsom elkészítése:

A paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk és a hibásokat kiválogatjuk, puha paradicsom sem jó.

Ezután a kiforrázott lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Amennyire tudjuk összerázzuk, tömbösítjük.

Közben feltesszük a vizet, fűszereket, forrni. Amikor felforrt, kihűtjük és hűlés közben hozzákeverjük az ecetet és a szalicilt. Amikor kihűlt teljesen, szűrőn keresztül a paradicsomokra töltjük.

Az befőttes üvegek nyakára egy darab celofánt teszünk és amennyire tudjuk szorosan rászorítjuk a kupakokat.

Pörköltekhez, sült húsok mellé ajánlom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc