Ecetes zöldparadicsom hozzávalók:
2 kg nagyjából egyforma méretű zöld sérülés mentes paradicsom
8-10 tetszetős üveg kb 500-750 ml űrtartalommak bíró
celofán
2 liter víz
10 dkg só
4 g szemes bors
4 g szegfűbors
pár szem szegfűszeg
8-10 babérlevél
3 dl ecet
2 g szalicil
Ecetes zöldparadicsom elkészítése:
A paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk és a hibásokat kiválogatjuk, puha paradicsom sem jó.
Ezután a kiforrázott lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Amennyire tudjuk összerázzuk, tömbösítjük.
Közben feltesszük a vizet, fűszereket, forrni. Amikor felforrt, kihűtjük és hűlés közben hozzákeverjük az ecetet és a szalicilt. Amikor kihűlt teljesen, szűrőn keresztül a paradicsomokra töltjük.
Az befőttes üvegek nyakára egy darab celofánt teszünk és amennyire tudjuk szorosan rászorítjuk a kupakokat.
Pörköltekhez, sült húsok mellé ajánlom.
0 hozzászólás