Édes-savanyú birs szelet hozzávalók:

4 db közepes birs

5 deka margarin

4 tojás

4 kanál porcukor

4 kanál liszt

1 mokkás kanál fahéj

1 citrom leve

csipet só

fél csg sütőpor

Édes-savanyú birs szelet elkészítése:

A birset megmosom a héját leveszem és almareszelőn lereszelem. Citrommal meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a margarint, azzal is keverem még.

A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába belekeverem a birset, a tojás felvert habját, és végül a sütőporos lisztet.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű sütőlapon 180 fokon 15 percig sütöm.

Kihűlés után felszelem. Nagyon finom sütemény!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc