Édes-savanyú birs szelet hozzávalók:
4 db közepes birs
5 deka margarin
4 tojás
4 kanál porcukor
4 kanál liszt
1 mokkás kanál fahéj
1 citrom leve
csipet só
fél csg sütőpor
Édes-savanyú birs szelet elkészítése:
A birset megmosom a héját leveszem és almareszelőn lereszelem. Citrommal meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a margarint, azzal is keverem még.
A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába belekeverem a birset, a tojás felvert habját, és végül a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű sütőlapon 180 fokon 15 percig sütöm.
Kihűlés után felszelem. Nagyon finom sütemény!
0 hozzászólás