Édes sóskafőzelék hozzávalók:
1/2 kg sóska
1 tojás
2-2.5 dl tej
olaj
cukor
só
1/2 csomag vaniliás pudingpor
Édes sóskafőzelék elkészítése:
Egy kevés forró olajra öntjük a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágjuk a szárát. Kicsit megsózzuk (mokkáskanálnyi) és megcukrozzuk, kb. 2-3 evőkanállal, izlés szerint.
Addig dinszteljük, míg szép, krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverjük egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral.
Ezt felöntjük tejjel, csomómentesen elkeverjük, majd a sóskakrémhez öntjük és sűrűre főzzük. Ha elzártuk a lángot hozzákeverjük a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani.
A hab hozzáadasa után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott párizsivel vagy virslivel is lehet tálalni.
0 hozzászólás