Édes sóskafőzelék hozzávalók:

1/2 kg sóska

1 tojás

2-2.5 dl tej

olaj

cukor

1/2 csomag vaniliás pudingpor

Édes sóskafőzelék elkészítése:

Egy kevés forró olajra öntjük a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágjuk a szárát. Kicsit megsózzuk (mokkáskanálnyi) és megcukrozzuk, kb. 2-3 evőkanállal, izlés szerint.

Addig dinszteljük, míg szép, krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverjük egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral.

Ezt felöntjük tejjel, csomómentesen elkeverjük, majd a sóskakrémhez öntjük és sűrűre főzzük. Ha elzártuk a lángot hozzákeverjük a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani.

A hab hozzáadasa után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott párizsivel vagy virslivel is lehet tálalni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc