Egészséges amerikai palacsinta hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
3 dl tej (bio, vagy gabona)
1/2 kiskanál sütőpor
1 evőkanál cukor (bio nád, juharszirup vagy sztívia)
csipet só (himalája)
olivaolaj (extra szűz)
Egészséges amerikai palacsinta elkészítése:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral és a tejjel habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral, majd a tejes keverékkel csomómentesre kikeverjük.
A palacsintasütőt, vagy serpenyőt felmelegítjük, pár csepp olajjal kikenjük és 8-10 cm átmérőjű korongokat sütünk.
Ha van rá idő, sütés előtt pár órára pihentetni lehet az összekevert tésztát (így a liszt jól meg tudja szívni magát).
A sütőpor mennyiségét -ezzel az amerikai palacsinta vastagságát- 2,5 kiskanálnyi mennyiségig növelhetjük (nálunk nem kedvelt a sütőpor íze, ezért szoktam minimális mennyiséget használni, így azonban vékonykák a palacsinták).
Tálalható lekvárral, friss gyümölccsel, juhar sziruppal, vagy akár sós feltétekkel is. Egyik amerikai reggelink alkalmával az alábbi „szendvicset” készítette magának a mellettünk lévő asztalnál ülő „helyi”: pancake bőségesen megöntözve juharsziruppal, sonka, feltét zárásként ropogósra sült szalonna, mellé köretnek néhány szem mosolygós áfonya – na ezt így még nem mertem kipróbálni…
A amerikai palacsinta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás