Egészséges csokoládé felfújt hozzávalók:
2 személyre
7 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj (tisztított -ghí)
2 púpozott evőkanál liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
fél evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)
2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
2 evőkanál cukor (nád, vagy nyírfa)
Egészséges csokoládé felfújt elkészítése:
Vajazzunk ki 2 szuflé formát (vagy hőálló poharat) és cukrozatlan kakaóval „lisztezzük ki”.
Gyújtsuk be a sütőt 200-220 fokra (gázsütőben 6-os, 7-es között).
Lábosban, kis lángon olvasszuk fel a vajat a csokoládéval (ne melegedjen túl, ne forrjon), majd keverjük hozzá a kakaót és a cukrot.
Gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a tojást (ne süsse meg a meleg vaj), majd a lisztet.
Adagoljuk egyenlően a formákba.
200-220 fokon süssük a szuflékat 7 percig.
Használjunk jó minőségű csokoládét, ennél az édességnél 60-70 % közötti kakaótartalom elegendő.
A képen látható édesség teljes kiőrlésű rozslisztből készült.
A csokoládé szuflé receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás