Egészséges eperleves hozzávalók:
4 személyre
1 kg eper -lehet fagyasztott
1/2 citrom leve
5 evőkanál cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
1 evőkanál őrölt fahéj
5 szem szegfűszeg
1 csomag vaníliás főzős pudingpor (nyílgyökér)
2 dl zabtej
Egészséges eperleves elkészítése:
Az epret beletesszük egy edénybe, ízesítjük (citromlé, cukor, fahéj, szegfűszeg), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és feltesszük főni (ha fagyasztott eperrel dolgozunk, nem szükséges felengedni főzés előtt).
Amíg a gyümölcs fő, egy bögrében keverjük össze csomómentesen a pudingport és a zabtejet.
Ha az eper megfőtt, húzzuk le a tűzről az edényt, keverjük bele a zabtejes pudingot, keverjük össze alaposan, majd kis lángra visszatéve főzzük össze.
Tejszínnel, vagy apróbb túrógombócokkal is lehet tálalni.
Zabtej helyett tejjel, vagy tejföllel is készíthető, de így, illetve az előző tálalási móddal a tejmentesség megszűnik.
A képen látható leves zabtejjel készült.
Az eperleves receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás