Egészséges kleopátra saláta hozzávalók:
1/2 csirkemell filé (bio, vagy szabadtartású)
1 kisebb jégsaláta
2 nagyobb, vagy 3 kisebb szem paradicsom (bio)
1 kisebb kigyóuborka (bio)
1 szelet kenyér (bio teljes kiőrlésű lisztből)
1 dl balzsamecet
olivaolaj (exrta szűz)
Egészséges kleopátra saláta elkészítése:
A csirkemellet csíkokra szeljük, meglocsoljuk olivaolajjal és csipet tetszés szerinti sültekhez való fűszerrel meghinjük, jól átkeverjük és állni hagyjuk.
A jégsalátát vékony csíkokra szeljük.
Az uborkát és a paradicsomot felszeljük és összekeverjük a jégsalátával.
A kenyérszeletet felkockázzuk és forró (száraz) serpenyőben ropogósra pirítjuk.
Enyhén beolajozzuk a serpenyőt és megsütjük a csirke csíkokat.
Száraz, forró serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és forraljuk pár percig, amíg besűrűsödik.
A salátát meglocsoljuk olivaolajjal, a mézsűrű balzsamecettel, ráhalmozzuk a húst és a kenyérkockát.
Mézesen sűrű és enyhén karamelles ízű balzsamecetből ízlés szerint többet is lehet készíteni, illetve ha valakinek túl jellegzetes az íze, mehet bele 1 kiskanál méz pár csepp citrommal.
A csirke páchoz általában sültcsirke fűszert és pici gyros fűszerkeveréket szoktam használni, nagyon jól illik az ízvilághoz.
A kígyóuborkát pucoltan szoktam salátába tenni, így könnyebben emészthető.
Parmezánforgáccsal is lehet tálalni.
A saláta hús nélkül is finom.
A kleopátra saláta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás