Egészséges zöldségleves keleti tésztával hozzávalók:

4 személyre

3 db sárgarépa (bio)

5 dkg bambuszrügy

3 dkg gyömbér

1 db vöröshagyma (bio)

2 gerezd fokhagyma (bio)

2-3 evőkanál szójaszósz (csökkentett sótartalmú)

1 kávéskanál ételízesítő (bio, sómentes)

olivaolaj (extra szűz)

csipet só (himalája)

chili pehely, vagy chili paprika

25 dkg japán tészta (ramen, soba, somen, de készíthető üveg, vagy rizstésztából is)

Egészséges zöldségleves keleti tésztával elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a bambuszrügyet és a répát vágjuk vékony csíkokra, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát vékonyan karikázzuk, a gyömbért pedig vágjuk apróra.

Kevés olajon, csipet sóval pároljuk üvegesre a hagymákat, majd tegyük rá a sárgarépát, bambuszt és a gyömbért.

Öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje.

Ízesítsük az ételízesítővel, ízlés szerint chilivel és a szójaszósszal és főzzük, amíg a bambusz és a répa fogkeményre fő.

Adjuk hozzá a tésztát és főzzük össze amíg a tészta megpuhul.

 

Minden típusú japán tésztafajtánál kövessük az útmutatót, pl. rizstészta esetén forró vízben áztatást követően adjuk a tésztát a zöldségekhez, így már nem kell főzni tovább a tésztát.

Lehet még bele tenni gombát (főként shiitake), csirkehúst, rákhúst.

Óvatosan ízesítsük chilivel az ételt, forrón nem érezzük tökéletesen az erősséget, utólag lehet még bele tenni annak, aki csípősebben kedveli a levest.

Tálalható további szójaszósszal (ízlés szerint).

Alapvetően sűrű leves, de ha valaki túl sűrűnek találja, víz hozzáadásával hígítsa.

 

A leves receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc