Egyiptomi falafel hozzávalók:
40 dkg lóbab
1 nagy tojás
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
1 kávéskanál őrölt koriander
15 dkg liszt
2 evőkanál szezámmag
só
olaj a sütéshez
Egyiptomi falafel elkészítése:
A babot egy napra beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpaszírozzuk.
A megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben.
Egyik felüket megszórjuk szezámmaggal, serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük.
A zöldséges fasírtot papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.
0 hozzászólás