Egyiptomi rántotthús csirkéből hozzávalók:
csirkehús
1 hagyma
1 citrom
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
½ kiskanál fahéj
Egyiptomi rántotthús csirkéből elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, megmossuk és megtörölgetjük.
A hagymát leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a citromlét, a sót és a borsot.
A húscsíkokat hozzáadjuk a hagymás keverékhez, és legalább 30 percet állni hagyjuk, de lehet akár egy órát is. Minél többet áll, annál ízletesebb lesz.
Jól összekeverjük, hogy minden szeletet befedjen a hagymapüré.
Míg a hús áll, egy tányérban jól felverünk 2 tojást, én hozzáadunk még 2 kanál tejet is a tojáshoz, majd 2 külön tányérba tesszük a lisztet és a zsemlemorzsát.
A fahéjat a zsemlemorzsához adjuk, és jól elkeverjük.
A csirkehúst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban pirítjuk meg, majd konyhai törlőpapírra helyezzük, hogy a felesleges olajmennyiség felszívódjon.
Sült burgonyával, rizzsel, vagy szabadon választott körettel tálalhatjuk.
A receptet sarah_nc ajánlotta.
0 hozzászólás