Egyiptomi rántotthús csirkéből hozzávalók:

csirkehús

1 hagyma

1 citrom

2 tojás

liszt

zsemlemorzsa

só, bors

½ kiskanál fahéj

Egyiptomi rántotthús csirkéből elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, megmossuk és megtörölgetjük.

A hagymát leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a citromlét, a sót és a borsot.

A húscsíkokat hozzáadjuk a hagymás keverékhez, és legalább 30 percet állni hagyjuk, de lehet akár egy órát is. Minél többet áll, annál ízletesebb lesz.

Jól összekeverjük, hogy minden szeletet befedjen a hagymapüré.

Míg a hús áll, egy tányérban jól felverünk 2 tojást, én hozzáadunk még 2 kanál tejet is a tojáshoz, majd 2 külön tányérba tesszük a lisztet és a zsemlemorzsát.

A fahéjat a zsemlemorzsához adjuk, és jól elkeverjük.

A csirkehúst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban pirítjuk meg, majd konyhai törlőpapírra helyezzük, hogy a felesleges olajmennyiség felszívódjon.

Sült burgonyával, rizzsel, vagy szabadon választott körettel tálalhatjuk.

 

A receptet sarah_nc ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc